Regiunea Ile de France cuprinde numeroase obiective turistice precum castelul Versailles, Catedrala Notre-Dame, catacombele din Paris, arcul de triumf, turnul Eiffel, bulevardul Champs Elysees, muzeul Luvru, basilica Sacre-Coeur si multe alte obiective
interesante.
Castelul Versailles:
Castelul Versailles este cel mai somptuos castel din Europa si asociat cu numele regelui Ludovic al XIV-lea al Frantei. Marimea Palatului Versailles va poate taia rasuflarea.
Catedrala Notre-Dame:
Catedrala Notre-Dame din Paris (în română Catedrala „Doamna Noastră”, cu referire la Fecioara Maria) este un monument al arhitecturii gotice timpurii din Franța, sediu al Arhiepiscopiei Parisului. Catedrala se află pe Île de la Cité, în centrul Parisului.
Arcul de triumf:
Arcul de Triumf este unul dintre cele mai renumite monumente franceze, fiind situat la extremitatea vestică a Bulevardului Champs-Élysées. Construcția a fost comandată de însuși Napoleon Bonaparte în anul 1806, edificiul fiind finalizat 30 de ani mai târziu.
Arcul de Triumf este inspirat din arhitectura romană, fiind o construcție impunătoare, cu o înălțime de 50 de metri. Edificiul poartă mândru patru statui, câte una pe fiecare stâlp în parte, elemente care sunt de fapt amprenta evenimentelor glorioase din trecut.
Turnul Eiffel:
Turnul Eiffel este unul dintre cele mai vizitate puncte de atracție turistică din lume. Turnul Eiffel a fost inaugurat la 31 martie 1889, când Eiffel a înălțat de la al treilea etaj drapelul Franței. Arhitectul l-a conceput ca o atracție provizorie ce trebuia
să fie distrusă după 20 de ani, însă antena radio amplasată în punctul cel mai înalt l-a salvat. Astăzi însă este considerat drept simbolul orașului și una dintre cele mai frapante piese de artă arhitecturală din lume.
Muzeul Luvru:
Muzeul Luvru este cel mai mare muzeu de istorie și artă din Franța și unul dintre cele mai importante muzee din lume. Muzeu cu caracter universal, Luvrul posedă opere de artă din epoci diferite ale civilizației, din Antichitate până la 1848, și acoperă o arie
geo-culturală întinsă, de la Europa occidentală, Grecia, Egipt până la Orientul Apropiat.