Recomandari de cazare in Nisa
» Oferte Franta

12.10.2014 Franta

Recomandari de cazare in Nisa

Nisa reprezintă destinația ideală de vacanță, în orice moment al anului. Dată fiind poziționarea în plin bazin mediteranean, în sezonul estival, capitala Coastei de Azur oferă un climat propice băilor de soare, suportabil datorită brizei mării azurii, cu acces gratuit la plajele amenajate, de-a lungul coastei, fiind ușor de ajuns la mare pentru o baie zdravănă din orice colț al orașului.
 

Oriunde alegeți să vă cazați în Nisa, accesul în centrul orașului și la Promenade des Anglais, se poate face fie pe jos, fie cu rețeaua de transport în comun, care oferă un tarif preferențial pentru abonamentele pe 7 zile (pont : prima sau ultima zi se pot valida și pentru transferul de la și către aeroport, în cazul  în care călătoriți cu avionul). O gamă largă de hoteluri accesibile, unde vă puteți aproviziona și pregăti unele mese, în cazul în care doriți să economisiți pentru explorarea de locuri noi și shopping, vă stau la dispoziție, cu precădere în zona centrală a orașului, unde sunt concentrate și multe supermarketuri și piețe.
 

Un hotel accesibil, curat și serios pe care am avut ocazia să-l testez în mai multe rânduri este Le Petit Louvre*, situat chiar în apropierea bulevardului Jean Médecin, care coincide și cu cea mai mare arteră de shopping din oraș. Camerele, în regim single, duble sau triple, aerisite și spațioase, oferă facilități de preparare a meselor în chicineta de tip franțuzesc cu care sunt dotate și un frigider spațios pentru depozitatea alimentelor și băuturilor. Un aspect fascinant în Franța este prețul scăzut al apei, putând achiziționa un bax de sticle la 0,5 litri la prețul de 1,5-2€, și depozita la rece, astfel încât veți economisi cu fiecare drum în oraș sau la plajă, unde ați fi plătit același preț pentru o singură sticlă.
 

Cu alte ocazii, am optat pentru cazare în centrul vechi al orașului La Vielle Ville sau Le Vieux Nice. O varietate mare de hoteluri și aparthoteluri vă stau la dispoziție cu un simplu click, daca sunteți în căutarea unei atmosfere de oraș mediteranean, cu străduțe pietonale înguste, presărate de restaurante cu specific „niçois”, pe care să te pierzi la ceas de seara, după o binemeritată baie în mare, plaja aflându-se la aproximativ cinci minute de mers pe jos de inima orașului vechi. Foarte interesante sunt denumirile străduțelor din centrul vechi al Nisei, atât în limba franceză modernă, cât și în dialectul scos din uz, care ne poartă inevitabil în trecutul tumultos al acestui oraș încărcat de povești și istorie.
 

Aceste variante de cazare în inima orașului vă vor scuti atât de efortul parcării automobilului propriu sau de închiriat sau tranzitării cu mijloace de transport în comun, cât și economisi sume enorme de bani, optând pentru deplasarea pe jos, fiind situate extrem de aproape de marile centre de interese ale metropolei.

   
posteaza comentariu
Posteaza
comentarii
  • va recomanda hotelul Le Petit Louvre, am fost recent, e ok Raspunde ›
    Dorel, 13.10.2014