Montmartre Paris
» Oferte Regiunea Paris

15.10.2014 Franta

Montmartre Paris

De departe cel mai reprezentativ cartier al Parisului, care se întipărește în memoria tuturor turiștilor care îi urcă treptetele este Montmartre, situat în arondismentul al 18-lea.

Încă din Place de Clichy (acces cu metroul), vă puteți îndrepta spre Moulin Rouge, localul unde au luat naștere spectacolele de cabaret care au fost preluate pe Brodway. Atmosfera de show este la cote maxime odată cu lăsarea întunericului, când clădirea este luminată în roșu, iar moara decorativă se poate zări de la o distanță considerabilă.

Dacă buzunarul vă permite, vă puteți delecta cu experiența unică de a asista la o cină-spectacol, dar numai cu rezervare prealabilă. Astfel, vă veți întoarce în timp, în atmosfera anilor ’20 și admira spectacolul minuțios organizat, ce are în distribuție unele dintre cele mai frumoase și talentate balerine din întreaga lume.

În aceeași zonă, sex-shopurile și decadența se află la tot pasul, în deplin contrast cu catedrala catolica, ce vegheaza de pe deal asupra acestui cartier unic în diversitatea sa. Tot din Place de Clichy, pe timp de zi, puteți traversa podul ce trece pe deasupra vestitului cimitir din Montmartre (aceasta dacă nu vă cazați într-unul dintre hotelurile de pe rue Clignancourt, care vă oferă o imagine destul de inedită asupra cimitirului) și urca spre Sacré-Coeur. După o urcare în pantă pe străzile tipic pariziene, care găzduiesc imobile și case ale locuitorilor, având astfel ocazia de a îi observa pe aceștia în viața lor de zi cu zi, puteți lua funicularul (un trenuleț de tranzit) pentru a ajunge la superba catedrală Sacré-Coeur. Experiența este una inedită, dar puteți de asemenea urca și scări.

Dincolo de acest deal, se va deschide o lume atemporală, care parcă a stat în loc. Veți avea ocazia să vedeți străduțe tipice secolului 19, cu târguri de artă, pictori stradali și portretiști ambulanți, gata să vă realizeze portretul, bistrouri și cafenele inspirate din romane. În continuare, puteți vizita catedrala gratuit și muzeul Dali, unde se percepe o intrare, însă creațiile sale futuriste merită pe deplin efortul financiar.

   
posteaza comentariu
Posteaza
comentarii